Κολπορραφία

Κολπορραφία

Σύμφωνα με τους γυναικολόγους το πρόβλημα της χαλάρωσης του κόλπου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ενοχλεί σοβαρά την ποιότητα της ζωής της γυναίκας, την καθημερινότητα και την σεξουαλική της σχέση. Επίσης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 30-40% των γυναικών, θα εμφανίσουν κάποια στιγμή της ζωής τους χαλάρωση κόλπου, ιδιαίτερα μετά τον τοκετό.

Η κολπορραφία χρησιμοποιείται με επιτυχία, προκειμένου να λύσει το πρόβλημα της χαλάρωσης του κόλπου. Η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται σε γυναίκες που έχουν ήδη αποκτήσει παιδιά και δεν θέλουν να τεκνοποιήσουν άλλο.

Η κολπορραφία μειώνει σημαντικά το εύρος του κόλπου, (το οποίο αλλάζει μετά από κάθε τοκετό) και τον επαναφέρει στην νεανική του κατάσταση, ακόμα και αν η χαλάρωση είναι πολύ προχωρημένη. Επίσης, διορθώνεται άμεσα και η ακράτεια των ούρων πρώτου βαθμού, που δημιουργείται από τη χαλάρωση. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός και η γυναίκα επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές της, ενώ παράλληλα γίνεται και πάλι υγιής η σεξουαλική σχέση με τον σύντροφό της.

Scroll to Top