Ατροφία – Ξηρότητα Κόλπου

Ατροφία - Ξηρότητα κόλπου

Ακράτεια Ούρων; Ατροφία - Ξηρότητα - Χαλάρωση Κόλπου;
Η λύση είναι το Ultra Vera HIFU System!

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη, αλλά και πιστοποιημένη μέθοδο, από τον αυστηρό οργανισμό FDA των ΗΠΑ, για την αντιμετώπιση χαλάρωσης ή ξηρότητας του κόλπου, καθώς και της μικρού βαθμού ακράτειας ούρων.

Η ακράτεια ούρων εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα ταμπού που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη ποιότητα ζωής των γυναικών και δεν το συζητούσαν ούτε μεταξύ του και ούτε καν με τον γιατρό τους.

Πιο ειδικά, είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που βιώνει μια γυναίκα στην καθημερινότητά της, κατά την οποία παρατηρείται ακούσια απώλεια ούρων, μια ήπια μορφή ακράτειας, με την μορφή απώλειας σταγόνων σε συνθήκες πίεσης, όπως η γυμναστική, η άρση βάρους και η σεξουαλική επαφή π.χ. κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, στη σεξουαλική επαφή, όταν σηκώνουν βάρος, ακόμα και όταν βήχουν ή γελάνε.

Συνεπώς, είναι ένα πρόβλημα που δεν απασχολεί μόνο τις γυναίκες στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, αλλά και πολύ συχνά και σε εκείνες που έχουν αποκτήσει παιδιά.
Αναφέρεται σε γυναίκες που παρουσιάζουν:

  • Ακράτεια ούρων
  • Κολπική ξηρότητα και επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις
  • Χαλάρωση κόλπου με ή χωρίς ακράτεια
  • Κολπική ευαισθησία ή απώλεια αίσθησης κατά την επαφή

Μετά από εγκυμοσύνη ή τοκετό, συνήθως εμφανίζεται ένας βαθμός χαλάρωσης, που εκτός από τη μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης, οδηγεί και σε αδυναμία των μυών που κρατούν την ουροδόχο κύστη στην θέση της ή/ και των σφιγκτήρων μυών.
Επίσης, ανεξάρτητα από την τεκνοποίηση, πολλές γυναίκες βιώνουν το ίδιο πρόβλημα εξαιτίας χρόνιου βήχα, με τελικό αποτέλεσμα την ήπια μορφή ακράτειας.
Επιπλέον, κατά την εμμηνόπαυση μειώνονται ορισμένες ορμόνες, ιδιαίτερα τα οιστρογόνα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ατροφία/ξηρότητα του κόλπου, γεγονός που οδηγεί σε επώδυνη σεξουαλική επαφή αλλά και ήπια ακράτεια.

Θεραπεία

Το μηχάνημα Ultra Vera χρησιμοποιεί την τεχνολογία εστιασμένου υπερήχου HIFU (High Intensity Focused Ultrasound), για την ανάπλαση του κόλπου, πιστοποιημένο από τον αυστηρό οργανισμό FDA των ΗΠΑ για τα medical devices.
Το μηχάνημα υψηλής εστίασης και έντασης HI-FU αποτελεί υψηλή προηγμένη τεχνολογία, κατά την οποία η ενέργεια μεταδίδεται στοχευμένα στο επιθυμητό βάθος του κόλπου, προκαλώντας την αύξηση της θερμοκρασίας, στο επίπεδο των 55°C βαθμών Κελσίου, χωρίς να προκαλεί έγκαυμα ή να τραυματίζει την επιφάνεια του κόλπου.

Η θεραπευτική αυτή μέθοδος είναι ασύγκριτα ευκολότερη και μακράν η πιο αποτελεσματική σε σχέση με τις άλλες μεθόδους και βελτιώνει την ποιότητα ζωής πολλών γυναικών. Παράλληλα, αποφεύγεται η χειρουργική επέμβαση, η απουσία ημέρων από την εργασία και μειώνεται αισθητά και το κόστος.

Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με μια προγραμματισμένη επίσκεψη 30 λεπτών στο ιατρείο και όχι στο νοσοκομείο, χωρίς τη χρήση αναισθησίας, χωρίς αιμορραγία, χωρίς προετοιμασία ή έντονο πόνο. Επιπλέον, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν χρειάζεται δεύτερη εφαρμογή.

Μετά τη θεραπεία δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές της υποχρεώσεις, απέχοντας μόνο από την ερωτική επαφή για 4 ημέρες, ενώ δεν απαιτείται η χρήση αναλγητικών. Τις πρώτες 3 με 4 ημέρες, απλά βιώνει την αίσθηση αυξημένων κολπικών υγρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μελέτες έδειξαν το 70% των ασθενών μετά τη θεραπεία με την τεχνολογία HIFU είχαν ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση της ακράτειας ούρων, σε περίπτωση μέτριου βαθμού ακράτειας, καθώς και αυξημένη σεξουαλική ικανοποίηση μετά τη θεραπεία.

Scroll to Top